Rovarirtás

Rovarirtás

rágcsálóirtás

Professzionális rovarirtás Budapesten, Pest megyében, és teljes Hajdú-Bihar megyében

Ha elszaporodtak ingatlanában, vagy a környéken a csótányok, esetleg hangyák, vagy poloskák, forduljon hozzánk azonnal! Cégünk és kollégáink több éves tapasztalattal rendelkeznek. Szembeszállunk a nem kívánatos mászó-, repülő-, és rejtőzködő kártevőkkel! Elvégzett irtás után minden esetben garanciát adunk, melyről rovarirtó alkalmazottunk azonnal tájékoztatja Önt!

„ SOS rovarirtás ”-t biztosítunk! Hét közben és hétvégén is hívhatja cégünket. Halaszthatatlan esetben 24 órán belüli kiszállást biztosítunk. Hívjon most, vagy küldje el telefonszámát és mi visszahívjuk!

rovarirtas_04

Miért érdemes minket választania?

Cégünk legfőbb feladata a rovarirtás, poloskamentesítés, légyirtás. HACCP előírásai és a felügyelő hatóságok szempontjai szerint hajtjuk végre a rovarirtást. Az irtás befejezésekor a rovarirtásról teljeskörű dokumentációt készítünk (kártevő mentesítési tervet) a hatóság előírása szerint. Megbízhat minket esetileg, vagy köthet szerződést is velünk, amikor is további kedvezményeket tudunk biztosítani. A rovarirtást minden esetben bevizsgált, az OEK (Országos Epidemológiai Központ) által engedélyezett szerekkel végezzük. Társaságunk rendelkezik ÁNTSZ engedéllyel. Munkatársaink egészségügyi kártevőirtó képesítéssel, magas fokú szakmai tapasztalattal rendelkeznek, folyamatos továbbképzésen vesznek részt. Munkánkat rendkívüli gondossággal és behatóan végezzük.

Az ágyi poloska irtás

Tudta-e az ágyi poloskáról?

Az ágyi poloska származási helye a földközi tenger keleti medencéje. Az eredetileg denevér parazita a barlanglakó emberhez kötődött, és mivel a lakások mikroklímája elszaporodásának különösen kedvez, a városlakók közismert vérszívójává vált. A fertőzött lakások mértéke 1930-1940 –es években 70-80%, míg 1945-1960 között 60-80%-os volt. A DDT és a gázosítás (eleinte cián-hidrogén, majd 1964-1984 ig DDVP alkalmazása) a poloska fertőzést nagy mértékben visszaszorította. Csakhogy ezt rövid időn belül betiltották. A fővárosban óriási mértékű az ágyi poloska fertőzöttség. Ezt a vérszívót csak roppant mélyreható eljárással lehet visszaszorítani. A legfőbb szempont, hogy megfelelő vállalkozást, hozzáértő szakembereket keressünk.

Miként lehet felismerni az ágyi poloskát?

Az ágyi poloska 5 – 7 mm nagyságú, barnás színű, szárny nélküli szipókás rovar Ízelt lábain tapadókorongok valamint karmok helyezkednek el. A toron bűzmirigy van,amelyben, kellemetlen szagú váladék termelődik és nagy fertőzöttség estén a helységbe lépve érezhető. A hím poloska mérete kisebb, mint a nőstényé. Szúrósörtéjével számos alkalommal döf áldozatába, amíg érre nem bukkan.

agyi_poloska_01

Szaporodásáról néhány mondat:

Az ágyi poloska szaporodása kifejlés útján megy végbe.A nőstény poloska élettartama egy – két év, ezalatt napi két- három petét is rakhat, amiket rejtekhelyére rögzít. Lárvái megközelítőleg 2 hét alatt fejlődnek ki, majd öt vedlés után lesznek ivarérettek. Hogy képes legyen a vedlésre, vért kell szívnia, különben képtelen rá. Optimális körülmények között egész évben szaporodik. Nagyon gyorsan szaporodó rovar, utódai száma elérheti a kétezret is.

Lényeges információk:

Az ágyi poloska éjszakai, rejtőzködő életmódú szipókás ,vérszívó rovar. Emberi vérrel táplálkozik. Táplálékforrását hőmérséklete és szén-dioxid koncentréció alapján keresi meg. Az éjjeli órákban élénk, de nagy fertőzöttség esetén nappal is találkozhatunk egy-egy példánnyal. Kedvelt búvóhelyei: ágyak illesztése, varrások mentén lévő visszahajtások, falakban található rések, könyvek, képek, ablakpárkány, függönykarnis… Nem kedveli a hűvös, vizes helyiségeket, emiatt konyhákban valamint fürdőhelyiségekben legfeljebb nagymértékű elszaporodás során bukkannak fel. Felbukkanása nem áll összefüggésben a tisztasággal.

rovar1

Arra utaló nyomok, hogy lakóhelyén megjelent az ágyi poloska:

 • elhullott poloska
 • levetett páncél
 • ismeretlen csípések a testen
 • vérfoltok a lepedőn
 • sötét pontok az ágyneműn (ez az ürüléke)
 • a petéi, melyek fehérek és kb. 1 mm méretűek
 • nagymértékű elszaporodás esetén a rájuk jellemző szag
 • maga az ágyi poloska

Azonosításuk még szakképzett rovarirtónak sem könnyű.Alapos munkát igényel a „bogarászás”.

Ágyi poloska csípéséről néhány információ:

Éjjel a csupasz bőrfelületeket érhetik csípések, úgymint a végtagok, nyak, hát. Csípését még a bőrgyógyászok sem tudják mindig pontosan megállapítani. Munkánk során találkoztunk már olyan fertőzött emberrel, akit e miatt rühatka ellen kezeltek. Kevés ember szervezete reagál a csípésekre, de vannak akiknél képes allergiás reakciót kiváltani, amely kellemetlen viszketéssel párosul. A vöröses színű csípésekből gyakran több is megjelenik egymás mellett.

Csótányirtás

Mit kell tudni róluk?

Ezek a rovarok talán a legelterjedtebbek a világon. Európában négy fajuk található, amelyek a következőek:

 • német csótány
 • amerikai csótány
 • konyhai csótány
 • barna csíkos csótány

Országunkban leginkább a német-, valamint a konyhai csótánnyal találkozhatunk.

A konyhai csótány:

Az egészségügyi kártevők közül az egyik legtöbbet előforduló Magyarországon. A források alapján arra következtethetünk, hogy Afrikából származik. 21-28 milliméter nagyságú, színe a barnától a feketéig változhat. Nem tud repülni, a csápja olyan hosszú is lehet, mint maga a teste. Leginkább emberi településeken található. Fő tápláléka a szerves hulladék, de nem veti meg a mi számunkra készült élelmiszereket sem. Az éhezést jól tűri, szomjazni azonban csak pár napig képes. Ezért kedveli a nedves, nyirkos helyeket, például a fürdőszobában és a konyhában lévő csaptelepek környékét. Éjszaka élik életüket, ekkor indulnak táplálékszerzésre. Kiváló a hidegtűrő képességük, nem csak az épületekben találhatóak meg hanem találkozhatunk velük olyan helyeken is, mint például csővezeték, szennyvízcsatorna, külső téglafal. Irtásuk során ezeket is szem előtt kell tartani.

Német csótányok:

Ez egy másik gyakori faj országunkban. Találkozhatunk velük vendéglátó egységekben, kórházakban, családi házakban vagy lakótelepi lakásokban is. 12-17 milliméter hosszúak, színük világosbarna és sötétbarna. Azzal a különleges képességgel rendelkeznek, hogy képesek mászni a plafonon is. Előszeretettel tartózkodnak a konyhában és a fürdőszobában, ezek azok a helyiségek, ahol táplálékra és vízre lelnek.

Fontos-e útját állni a csótányok felbukkanásának? Kell-e irtani őket?

A csótányok által közkedveltek a szemetes helyek, akár a szennyvízcsatornák, szeméttárolók valamint a szemétledobók. Az ilyen helyeken talált szemét lesz az élelmük, amit aztán visszaöklendezve megfertőzik az emberek élelmiszereit is. Tevékeny résztvevőivé válnak az olyan kórokozók elterjesztésének, amelyek bélrendszeri- és gyomorbetegséget okoznak. Olyan baktériumokat terjesztenek, amelyek felelősek az ételmérgezésekért, vagy a sebek elfertőzéséért. Sajátos szagukat szinte lehetetlen elviselni. Az általuk megszállt helyiségekben, a levegőben nagy koncentrációban megtalálható a székletük és a kitinvázuk apró darabjai. Bebizonyították, hogy ha az ember közvetlenül kapcsolatba kerül a csótánnyal, az allergiás tüneteket okozhat. e tünetek okozója rendszerint a csótány által kibocsátott váladék és ürülék.

Darázsirtás! Mit kell tudni a darazsakról?

Országunkban megközelítőleg kettőszáz fajuk lelhető fel. Leginkább előforduló darazsak a lódarázs, kecskedarázs, német darázs és a francia darázs. Hosszuk nagyjából másfél, kettő centiméter lehet, de a legmegtermettebb példányok testhossza akár öt centiméter is lehet. A testükön dominál a sárga valamint a fekete szín, de például a lódarázs színe barna. Testükön szabad szemmel észrevehetetlen apró szőrszálak vannak. Fullánkkal rendelkeznek, valamint képesek mérget kibocsátani. Közeli rokonságban állnak a hangyákkal, de még inkább a méhekkel. Szinte bárhol találkozhatunk a fészkeikkel, de leginkább víz közelében szeretnek tartózkodni. Búvóhelyet találnak a fákban, a talajban, de akár építményekben is.
Kolóniáikban a királynőn kívül dolgozók ezrei élhetnek. A nappali órákban szorgalmasan tevékenykednek, de sötétedésre visszahúzódnak a fészkük védelmébe és itt éjszakáznak.
Hibát követ el, aki megbolygatja a fészküket, ez a cselekedet akár emberéletbe is kerülhet. Ilyen esetekben feldühödnek és támadólag lépnek fel.
Minden esetben hívjunk rovarirtó szakértőt!

Tavasszal a királynő felébred és fészeképítésbe kezd. Saját maga gondozza a dolgozók első generációját. Ezek, miután kifejlődtek, leveszi a válláról az utódok gondozásának, a fészeképítésnek és a táplálékszerzésnek a gondját. A fészkek mérete változó és akár darazsak ezrei is élhetnek benne. A fészket sejtek alkotják, minden sejtben peték találhatóak. Ezekből a sejtekből kelnek ki a lárvák, amik körülbelül 45 nap alatt, rendszerint a nyár elejére kifejlett dolgozókká cseperednek.

A darazsak csípése veszélyes:

A támadó darázs a fullánkján keresztül mérget fecskendez az áldozatába. Bárki áldozatukul eshet, gyermekeink, kisállataink, de mi magunk is. A mérgezett terület begyullad és megduzzad. Minden ember másképp reagál rá, vannak, akiknél allergiás következmények jelentkeznek. Ilyen esetekben haladéktalanul mutassuk meg orvosnak, hogy megkapjuk a szükséges kezelést. Fokozottan veszélyes, ha a szúrás nyakat, vagy szemet ért. Ha nem csak egy szúrás ért bennünket, az orvosi beavatkozás még szükségesebb.
Mivel az egészségügyi kategóriába tartozik, ezért az elterjedésének visszaszorítása elsődleges feladat.

rágcsálóirtás