Rágcsálóirtás

rágcsálóirtás

Rágcsálóirtás

A rágcsálók irtása elengedhetetlen és szükséges! A rágcsálók között számtalan olyan járvány terjed, ami nem csak más állatra, de emberre is átterjedhet. Rendkívül fontos megemlíteni a trópusi patkánybolha közvetítésével terjedő pestist, ami világjelentőségű járványt okozott. A rágcsálók szőrzetére tapadt baktériumokat könnyedén tudja továbbítani takarmányra vagy élelmiszerre is. Ezért jelenlétük nem kívánatos olyan helyen, ahol emberi élelmiszerrel, állati takarmánnyal kerülhetnek kapcsolatba. Kiirtásukat minél hamarabb el kell kezdeni, mert gyors egyedfejlődésük és rendkívül nagy alkalmazkodóképességük miatt hamar el tudnak fertőzni nagyobb területeket is. A rágcsálók kiirtását bízza szakemberre. A rágcsálók házi irtásánál nem mindig érjük el a kívánt hatást. Nem minden esetben az irtószer a probléma! Egyes esetekben a szakértelem hiánya miatt nem sikerül elvégezni a rágcsáló kiirtását. Kártevőirtóink mindig amegfelelő irtószert, hatóanyagot alkalmazzák a legoptimálisabb módon, a legmegfelelőbb technológiával. Minden esetben figyelembe vesszük a helyi sajátosságokat, és ez alapján válasszuk ki az ideális irtási módot. Figyelmet fordítunk a bejutás felderítésére és a fertőzési pontok felszámolására. Irtószereinket mindig biztonságos módon helyezzük ki, hogy illetéktelenek ne férjenek hozzá.

Rágcsálóirtás módszerei:

 • Rágcsálóirtás mérgezett csalétekkel:

  Ebben az esetben egy kulccsal zárható időjárásnak és illetéktelen külső behatolásnak ellenálló műanyag etető szerelvénybe helyezzük a mérgezett csalétket, ami véralvadás gátló hatóanyagot tartalmaz melynek ellenszere a Konakioninj. vagy K1 vitamin. A rágcsáló a csalétekből fogyasztva 3-6 napon belül elpusztul.

 • Rágcsálómentesítés élve befogó csapda alkalmazásával:

  Itt irtószertől mentes csalétket alkalmazunk, amitől a rágcsáló nem betegszik meg. Egy számára kedvező illatú, aromájú, színű anyagot rakunk a csapdába, majd csapdába esve eltávolítható a kártevő az adott helyről. Rágcsáló befogására alkalmas eszközeinket a termékeink menü pont alatt tekintheti meg, ahol a kívánt terméket meg is tudja rendelni

20160608_115819
20160511_063048

Hol kötelező a rágcsálóirtás?

Minden olyan helyen, ahol a jelenlétük nem kívánatos!
Konkrétan a 18/1998-as NM rendelet foglalkozik ezzel a kérdéssel, de röviden tömören:

 • egészségügyi intézmény
 • állattartó telepek
 • kikötők, pályaudvarok, repülőterek
 • élelmiszer előállításra, szállításra tárolásra szolgáló helyek
 • vendéglátó-ipari ,közétkeztetési egységnél
 • piacon, vásárcsarnokban

Szerződés esetén egy komplett dokumentumcsomagot nyújtunk át Önöknek az ÁNTSZ által elfogadott formátumban, amihez minden alkalommal egy többpéldányos munkalap eredeti példányát tűzzük hozzá. Továbbá megbeszéljük, tanácsot adunk a védekezési lehetőségekről, segítsük a rugalmasságunkkal a terület zavartalan működését, ha szükséges zárás utáni, nyitás előtti vagy estekben éjszakai munkavégzéssel.

Kártevőirtásra kötelezetteknek a jogszabály ITT elérhető!

rágcsálóirtás

Rágcsálóirtás a következő településeken és megyékben

Rágcsálóirtás Budapesten:
Rágcsálóirtás Budapest kerületeiben:
Rágcsálóirtás Pest megyében:
Rágcsálóirtás Hajdú-Bihar megye településein: