Egérirtás

rágcsálóirtás

Egérirtás módszerei és lehetőségei:

Az egerek irtásánál is több alternatíva között lehet válogatni. Rágcsálóirtónk minden esetben a helyszín adottságait figyelembe véve dönti el, hogy adott esetben mi a leghatékonyabb megoldás! A megrendelőnek szorosan együtt kell működnie a kártevőirtó szakemberrel, mivel az egerek tartózkodási helyei elsősorban zárt helyiségekben vannak, mozgásrádiuszuk kicsi, így megjelenésüket a megrendelő és családtagjai észlelik.

Irtószerrel történő egérirtás etetőállomás segítségével:

Ebben az esetben is egy időjárás viszontagságainak ellenálló, kulccsal zárható műanyag dobozba helyezzük ki az irtószert, ami általában véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz. Mivel az egér folyadékigénye kicsi, így nagyobb részben egérirtó blokkokat,kockákat helyezünk a etetőbe, ami általában szóródás mentes is. A rágcsáló /egér/ a csalétek állomást felkeresve fogyaszt a kihelyezett irtószerből és 3-6 napon belül elpusztul. Cégünk közforgalomban nem kapható professzionális felhasználásra gyártott irtószereket alkalmaznak, amitől garantált a siker. Rágcsálóirtó szerelvényeink is többször használatosak, újratölthetők.

Kulccsal zárható műanyag egéretető doboz.

Kulccsal zárható műanyag egéretető doboz.

 

Irtószermentes eljárás:

Ebben az esetben irtószert nem alkalmazunk, helyette attraktánsokat, speciális vonzó tulajdonsággal rendelkező csalogató anyagokat alkalmazunk. A szerkezetek kétféle módon működhetnek, amiben a egér élve marad vagy elpusztul:

Egér elfogása ragasztólap alkalmazásával:

Több cég gyárt már ragasztólapos egércsapdát. A csapda kihelyezésénél figyelembe vesszük az egér mozgásrádiuszát és úgy helyezzük ki a csapdát,hogy az egér mozgása során áthaladjon rajta. Az egér beleragad és elpusztul. Higiénikus mivel a tetemhez nem kell hozzáérni,csapdával együtt eltávolítható!

Élve befogó csapda alkalmazása egérnél:

Ebben az esetben az egér a csapdázást túléli, de fogságba kerül. Léteznek úgynevezett csoportos befogók és egy egér befogására alkalmas csapdák is.Az élve befogó csapdákat minden esetben fedett, zárt helyen használjuk, ahol nincs kitéve az időjárás viszontagságainak.

Egy egér befogására alkalmas élve befogó:

Billenős egércsapda. Akár irodában, íróasztalon is kihelyezhető dizájnos kivitele miatt.

Billenős egércsapda. Akár irodában, íróasztalon is kihelyezhető dizájnos kivitele miatt.

Csoportos élve befogó csapda:

egérirtás

A csoportos élve befogó egércsapda több/akár 6-8db/egér egyszeri befogását teszi lehetővé.

Egér irtása nyaktilós csapda alkalmazásával:

Itt az egér a csapdában elpusztul. Testére egy rugó feszítésű „tiló” csapódik, ami rövid időn belül kioltja az egér életét.

Amennyiben időpontot szeretne egyeztetni vagy kérdése merül fel hívjon bizalommal igyekszünk megválaszolni a kérdésére:
rágcsálóirtás

Miért van nagy jelentősége az egérirtásnak:

Az egerek szervezetükben különböző Salmonella fajokat hordozhatnak, melyekkel beszennyezhetik az élelmiszert, majd azok elfogyasztásával az embert is megfertőzhetik. Az egér a nyálával,orrváladékával vizeletével vagy ürülékével fertőzött élelmiszeren keresztül az ember is ki van téve a fertőző agyhártyagyulladás vírusával való fertőzés veszélyének. Az emberek fertőzésén túl állatjárványok terjesztésében is közreműködnek/pl.: baromfipestis, sertésorbánc stb./. Az egér évente körülbelül 2 kg élelmiszert fogyaszt el, de a csomagolóanyagokban, takarmányban, villamos vezetékekben okozott káruk sokkal jelentősebb!

Hol szükséges az egeret irtani:

 • Magánlakásoknál, társas- és családi házaknál:

  Házaknál külső és belső területen egyaránt megtalálható. Legkedveltebb helyei a konyha, kamra és az élelmiszer tárolására szolgáló helyiségek.

 • Élelmiszer előállításra, szállításra, tárolásra szolgáló helyen/üzem, üzlet, raktár, étterem stb./

  Az élelmiszeriparban bárhol előfordulhatnak. Külső területtől a termelésen át a raktározásig.
  Egyszerűen külső területről bevándorol vagy göngyöleggel is érkezhet a beszállítóktól. Ezért van nagy szükség a rágcsálók irtására az élelmiszeripar területén.

 • Állattartó telepen
 • Egészségügyi Intézményeknél
 • Vendéglátó iparban

Kártevőirtásra kötelezetteknek a jogszabály ITT elérhető!
rágcsálóirtás

Az árajánlat igénylés után , felvesszük Önnel a kapcsolatot!

 

Az egerek biológiájáról röviden:

Házi egér/Mus musculus/:

Az ember környezetében tartózkodó faj. 80-100mm hosszú farka hossza megegyezik testhosszával. Színe a palaszürkétől a szürkés feketéig terjed. Rendkívül szapora faj. Egy egér párnak évente 100 ivadéka is lehet. évente 5-6 alkalommal kölykeznek. Gyors szexuális érés jellemző rájuk,két hónap alatt ivaréretté válnak. 2-4 évig élnek. Fészkét az épületen belül a falak menti lyukakban alakítja ki és ha minden feltétel adott számára akkor egész életét leéli 1-1,5m sugarú körben. Kizárólag passzív úton terjed. Általában csak csendben figyelhető meg tevékenységük. Ügyesen másznak, remekül ugranak és úsznak. Rendkívül kíváncsiak, amit ki is használunk a házi egér irtásánál. A házi egér mindenevő. Havi 150-300 gramm élelmet fogyaszt el. Folyadékigénye csekély.

Güzüegér:

A mezei egér és a házi egér kereszteződéséből származik a güzüegér. A güzüegér 60-80mm hosszú palaszürke színű,de lábai világosak. Testhosszánál farka rövidebb. Szaporodását tekintve megegyezik rokonával a házi egérrel. A güzüegér élete nagy részét a szabadban tölti szénakazlakban, boglyákban, faodvakban él csak a tél elől húzódik be kertes házakba, raktárakba ahol fészkét a házi egérhez hasonlóan alakítja ki. A güzüegér szabadban fű és gabonafélék kalászait fogyasztja, de télen a házi egérrel megegyező táplálkozást végez.

Egérirtás a következő településeken és megyékben:

Egérirtás Budapesten:
Egérirtás Budapest kerületeiben:
Egérirtás Pest megyében:
Egérirtás Hajdú-Bihar megye településein: