rágcsáló irtás Budapest II. kerület – Adyliget

rágcsáló irtás Budapest II. kerület – Adyliget

A rágcsálók irtása elengedhetetlen és szükséges! A múltba tekintve több százezer ember megbetegedését, majd halálát okozó járványok/pl.:pestis/ kialakulásában nagyon nagy szerepet játszottak. Ezek a különböző kórokozók (vírusok, baktériumok) által okozott megbetegedések, járványok állatokra és emberekre is egyaránt veszélyesek voltak és lesznek. A rágcsálók szemétben, hulladékban, csatornában és szennyezett terepeken mászkálnak, szőrükre rátapadnak a kórokozók és ezzel az élőlényeken kívül az élelmiszert is károsítják. Jelentős kárt okozhatnak a tartós élelmiszerekben (liszt, kenyér, cukor) és a terményekben (gabona, magvak, burgonya). Kiirtásukat minél hamarabb el kell kezdeni, mert gyors egyedfejlődésük és rendkívül nagy alkalmazkodóképességük miatt hamar el tudnak fertőzni nagyobb területeket is. A munkát minden esetben képzett szakemberre kell bíznunk. Miért fontos ez? Manapság megnőtt az irtószerek piaca, de ezekkel nem minden esetben érjük el a kívánt hatást. Nem minden esetben az irtószer a probléma! Egyes esetekben a szakértelem hiánya miatt nem sikerül elvégezni a rágcsáló kiirtását. Cégünk sok éves tapasztalat alapján választja ki a megfelelő irtószert és azt alkalmazza a legoptimálisabb módon, a legmegfelelőbb technológiával. Minden esetben figyelembe vesszük a helyi sajátosságokat, és ez alapján válasszuk ki az ideális irtási módot. Egészségügyi kártevőirtóink felderítik, hogy hol jutnak be az épületbe a rágcsálók és fészküket is megkeresik. Odafigyelnek arra, hogy se kisgyermekek, se háziállatok vagy haszonállatok ne férjenek hozzá az irtószerhez.

Milyen módszereket alkalmazunk a rágcsálóirtásra

 • Rágcsálóirtó etetőállomás:

  Egy időjárásnak ellenálló, kulccsal zárható műanyag doboz, amelyet kártevőirtónk zár le, így illetéktelen nem férhet hozzá a benne elhelyezett szerhez. A benne lévő irtószer véralvadás gátló hatóanyagot tartalmazó készítmény, amelyet a rágcsáló elfogyasztást követően és 3-6 napon belül elpusztul.

 • Rágcsáló irtás fizikai módszerek alkalmazásával:

  Itt irtószereket nem használunk. Szerelvényeket állítunk fel, amelyeket erős csalogatóanyaggal töltünk meg. Rágcsáló befogására alkalmas eszközeinket a termékeink menü pont alatt tekintheti meg, ahol a kívánt terméket meg is tudja rendelni

Melyik a leghatékonyabb módszer rágcsálóirtásra?

Rendkívül sok szempontot kell figyelembe vennie a szakembernek. A lakás, a ház adottságait, a környezetet, a közvetlen környezetben lévő hulladék tárolókat, szemétledobókat, a biztonságot, a háziállatokat, a gyermekeket és a hatósági előírásokat. Leghatékonyabb módszernek az etetőállomások kihelyezését tartjuk. Az etetőállomás erős attraktánssal bevont véralvadásgátló mérgezett csalétket tartalmaz.

Kinek kötelező a rágcsálóirtás?

 • Vendéglátó egység, étterem: Jogszabály kötelezi a vendéglátó egységet a rágcsálóirtásra. Ezek az irtások általában megelőző jellegűek. Rágcsálók sok helyről kerülhetnek be az épületbe, csatornából, az utcáról vagy akár a beérkezett áruval. Szerződés esetén egy komplett dokumentumcsomagot nyújtunk át Önöknek az ÁNTSZ által elfogadott formátumban, amihez minden alkalommal egy többpéldányos munkalap eredeti példányát tűzzük hozzá, amit a hatóságok bármikor ellenőrizhetnek.
 • Élelmiszert árusító helyek: Ugyanaz érvényes erre, mint az előző pontban összefoglaltakra.

Rágcsálóirtási szabályok

A rágcsálóirtásra vonatkozó törvényi szabályozás megismeréséhez kattintson ide!

A patkányirtás módszerei:

 • Irtószeres patkányirtás etetőállomással:

  A leghatásosabb módszer patkányirtásra. Biztonságos, ugyanis az etetőállomás időjárásnak ellenálló, kulccsal zárható műanyag ládából áll. Kártevőirtó szakemberünk kulccsal zárja le, így illetéktelenek nem férhetnek hozzá, csak a célszervezet érintkezhet az irtószerrel. A méreg így gyermeket, háziállatot és haszonállatot sem veszélyeztet! Az irtószer lassan ható véralvadásgátlót tartalmaz. Ez azért fontos, mert a patkány rendkívül okos és gyanakvó állat. Ha egy patkány gyorsan elpusztul egy méregtől, akkor képesek asszociálni az elfogyasztott élelmiszert a megbetegedéssel, s a többi társa már nem fog fogyasztani a méregből. A mi általunk használt irtószer több nap múlva betegíti meg az élőlényt, ezért az összes patkány fog belőle fogyasztani.

 • Patkányirtás irtószermentesen, fizikai módszerek alkalmazásával:

  A módszer során irtószereket nem alkalmazunk. Élve befogókat állítunk fel, melyeket irtószermentescsalogatóanyaggal töltünk meg.

 • Patkányirtás élvefogó csapdával:

  A csapdában a patkány élve marad. A csapdán belül erős csalogatóanyagot talál, bemászik, viszont kijönni már nem tud belőle.Ha ezt a módszert szeretné igényelni, kérem előre jelezze, ugyanis az élvefogós irtási módszerre más díjszabás vonatkozik. Az élvebefogóink különböző méretekben vannak, amivel akár nagyobb rágcsáló vagy akár kisebb, nagyobb emlős állat is befogható.

image001

image003

Miért fontos a patkányirtás?

A patkányok rendkívül veszélyes állatok. A kiütéses tífuszt, a leptoszpirózist, a trichinellózist és a szalmonella fertőzést közvetíthetik emberre.
A leptoszpirózis forrásai általában az olyan kisemlősök, mint a patkány és az egér. Vizeletükkel baktériumot juttatnak a talajba, vizekbe, élelmiszerek előállítására szolgáló eszközökre, magvakra, amely bőrön és nyálkahárnyán keresztül az emberi szervezetre is veszélyes. Fertőzött vizek kapcsán, vagy mezőgazdasági munka során lehet ilyen baktériummal érintkezni. A vándorpatkány szívesen eszik döghúst, ezért könnyen megfertőződhet a trichina nevű baktériummal. A sertés elfogyasztja a patkányt, majd az ember elfogyasztja a sertéshúst. Az ember leggyakrabban akkor fertőződik meg, ha nyers sertéshúst fogyaszt. Patkányharapáskor a sebbe kórokozók kerülhetnek, amelyek emberi megbetegedést okozhatnak, ilyen például a patkányharapási láz is. A pestis terjesztésében a patkánynak jelentős szerepe volt. A patkányok szívesen fogyasztják az emberi fogyasztásra szánt élelmiszereket és a takarmányt is. Ürülékkel és vizelettel megfertőzve azt. Metszőfogaik egész életükben nőnek, ezért folyamatosan rágniuk kell. Ezzel hatalmas károkat okoznak a szennyvízhálózatban, az elektromos kábelekben és a gátakban. A termények tároló helyeit és göngyölegeit is tönkretehetik.

Hol okoz gondot a patkány?

 • Magánszemélyeknél:

  Házon vagy lakáson belül az álmennyezetben és a burkolatban van a búvóhelye. Házon kívül a tároló- és raktárhelyiségekben, a padláson, a pincében, lomos udvaron,föld alatti üregekben és a csatornahálózatban fordulhat elő.

 • Élelmiszeripari egységeknél, raktárépületekben, éttermekben, szállodákban:

  Az élelmiszer környezetében tartózkodik.

 • Irodaházakban:

  A parkolóházban, a csatornahálózatban és az alagsorban okoz gondot.

Jogszabály kötelezi a vendéglátó egységeket a rágcsálóirtásra. Ezek az irtások általában megelőző jellegűek, de akkor is szükség lehet az irtásra, ha már jelentkezett a probléma. Patkány bekerülhet a vendéglátó egységbe a beérkezett áruval, a csatornából vagy akár az utcáról is.

Patkányirtás házilag- Átmeneti megoldás:

Léteznek olyan házilag kivitelezhető patkányirtási praktikák, amelyek átmenetileg segíthetek szüneteltetni a patkány problémát. Végleges megoldást csak profi patkányirtó szakember tud elvégezni.

Amit érdemes tudni a patkányokról:

Házi patkány:

A házi patkány testhossza 15-22 centiméter, farka testénél hosszabb, úgy 17-25 centiméter. Vékonyabb és kisebb, mint a vándorpatkány. Átlag tömege 150-300 gramm. Füle, orra és lábai rózsaszín színűek és aprók. Füle nagy, kevés bőr és szőrzet borítja. Hengeres farka pikkelygyűrűkből áll. Bundája a szürkésfeketétől a szürkésbarnáig változhat. A hátán megnyúlt szőrzettől borzas a kinézete. Hasi bundájának színe világosabb, mint a hátán lévő szőrzet. A házi patkány az esti és a reggeli szürkület idején a legaktívabb. Ritkán magányos, általában 20-50 tagú csoport tagja. A csoportban nem alakul ki rangsor. Állandó járatokat használnak, amelyeket szaganyaggal jelölnek meg, így jelezve egy másik patkánycsapat számára, hogy ez a hely már foglalt. Jellemző előfordulási helyük a padlás. Egyaránt megtalálhatók hajókon és kikötőkben, de gazdaságokban és élelmiszeripari egységekben is. Fészküket papírdarabokból és növényi részekből készítik a tetőn vagy a fal és a föld mélyedéseiben, üregeiben. Mindenevő, szereti a magvakat, növényi terméseket, de megeszi az apróbb rovarokat és bogarakat is. Kedvelt eledel a kutya- és macskatáp is. Évente két szaporodási időszaka van, de előfordul, hogy akár négy. Az alomban lévő kölykök átlagos száma 5-10, de előfordul 20 is. A vemhesség időtartama körülbelül 20 nap. Az újszülött patkányok csupaszok, nem látnak és siketek. Szőrük másfél hét elteltével kezd nőni, majd kis idő elteltével szemük is kinyílik. 4 hetes korukban már csapdával el lehet fogni őket. 8 hetes korukban lesznek ivarérettek. A házi patkány 2-3 évig élhet. Kíváncsi és játékos természetű. Találékony és könnyen alkalmazkodik. Szereti az emberközelséget és erőteljesen bolhás, ezért sokkal veszélyesebb, mint a vándorpatkány. Gyors, jól úszik és mászik. Farkukkal ügyesen egyensúlyoznak.

image005

image007

Vándorpatkány:

A vándorpatkány az egész Földön elterjedt faj. A világvárosokban kiirtását törvény foglalja magába. Sok városban több vándorpatkány él, mint ember. Magyarországon is rendkívül elterjedt faj. Testhossza 20-26 centiméter, farka testénél rövidebb, súlya körülbelül 300-400 gramm. Nagyobb és zömökebb a házi patkánynál. Szőrzete a hátán szürkésbarna, a hasán és a lábán fehér. Metszőfogain egy sárgás réteg található. Ez a kemény réteg arra szolgál, hogy a folyamatos rágcsálás során a patkány fogai ferdén kopjanak le. A vándorpatkányra jellemző, hogy ragaszkodik a megszokott búvóhelyeihez és útvonalaihoz. Ezeket a járatokat szagjelzéssel látja el. Családon belül a patkányok a szagjelzések alapján ismerik fel egymást. Családjukon belül szigorú hierarchikus rend alakult ki, folyamatos küzdelem folyik közöttük. A számukra ismeretlen szagú patkányokra azonnal reagálnak.A városban épületek pincéjében, a csatornában tanyázik. Vidéken általában állattartó telepeken lévő gazdasági épületekben, raktárakban és istállókban él. Ezeken a helyeken készít üreget magának, melyet növényi részekkel és papírral bélel ki. Járatrendszere búvóhelyet, járatokat és eleségraktárt is tartalmaz. Számára nem ideális környezetben is talál magának megfelelő búvóhelyet az épület bármely pontján. Szürkületben indul táplálékszerző útjára. Mindenevő, tehát súlyos károkat okozhat az emberi fogyasztásra szánt élelmiszerekben és a terményben is. Szapora faj, 8 hetesen már ivarérett. 20-25 napig tart vemhessége, majd 23 utódot is világra hozhat. Az újszülöttek csupaszok, siketek és szemük is zárt. Rohamos fejlődés jellemző rájuk. Egy nőstény vándorpatkány évente akár 5-8 alkalommal is szülhet.

image011

image009

Egérirtás

Az egérirtás módszerei:

Az egérirtás többféle módon elvégezhető. Kártevőirtó szakemberünk a helyszíni adottságokat, a környezetet és a megrendelő igényeit figyelembe véve választja ki a megfelelő módszert. Az ő szakértelme garantálja azt, hogy az irtás sikeres lesz. Ha ön szeretné kiválasztani az egérirtás módját, kérjük ezt jelezze cégünknek!

 • Egérirtás irtószerrel, egérirtó etetőállomással:

  Ez egy időjárásnak ellenálló kulccsal zárható műanyagból doboz, amelyet kártevőirtó szakemberünk kulccsal zár le, így illetéktelen nem férhet hozzá. Az irtószer szóródás mentes, tehát végig a dobozban marad. Így nem veszélyeztet gyermeket, háziállatot és haszonállatot sem. Az alkalmazott irtószer véralvadásgátló hatóanyagot tartalmaz, tehát ha a rágcsáló elfogyasztja, 3-6 napon belül elpusztul. Cégünk közforgalomban nem kapható professzionális felhasználásra gyártott irtószereket alkalmaznak, amitől garantált a siker. Rágcsálóirtó szerelvényeink is többször használatosak, újratölthetők.

  Kulccsal zárható műanyag egéretető doboz.

  Kulccsal zárható műanyag egéretető doboz.

 • Egérirtás fizikai módszerek alkalmazásával, irtószermentesen:

  Irtószereket nem használunk. Szerelvényeket állítunk fel, melyeket erős csalogatóanyaggal töltünk meg. A szerelvény lehet lecsapódó csapda (egértiló), élve fogó csapda és ragasztólapos csapda.

 • Egérirtás ragasztólapos csapdával:

  Ez a csapda rendkívül erős ragasztóanyaggal készült. Miután az egér rátapadt, nem tud elmozdulni. Tökéletes módszer, azonban fontos, hogy egérirtó szakember távolítsa el a ragacslapot és a tetemet is.

 • Egérirtás élve fogó csapdával:

  Mint ahogy azt neve is mutatja, az egér élve marad, miután bekerült a csapdába. A csapdán belül erős csalogatóanyagot talál, kijönni viszont már nem tud belőle. Az élve befogó csapdákat minden esetben fedett, zárt helyen használjuk, ahol nincs kitéve az időjárás viszontagságainak.
  Egy egér befogására alkalmas élve befogó:

  Billenős egércsapda. Akár irodában, íróasztalon is kihelyezhető dizájnos kivitele miatt.

  Billenős egércsapda. Akár irodában, íróasztalon is kihelyezhető dizájnos kivitele miatt.

  Csoportos élve befogó csapda:

  A csoportos élve befogó egércsapda több/akár 6-8db/egér egyszeri befogását teszi lehetővé.

  A csoportos élve befogó egércsapda több/akár 6-8db/egér egyszeri befogását teszi lehetővé.

 • Egérirtás lecsapódó csapdával (egértilóval):

  Ez a legkíméletesebb módszer egérirtásra. Az egér nem szenved, azonnal elpusztul. A csapda többször alkalmazható.

 

Időpontfoglalással kapcsolatban vagy további információért hívjon minket bármikor az alábbi telefonszámon:
06/30 405 0073

Miért fontos az egérirtás?

Az egér a fertőző agyhártyagyulladást és a szalmonella-fertőzést közvetítheti az emberre. Ürülékével és váladékával beszennyezi a szemes takarmányt és az emberi fogyasztásra szánt élelmiszert is. Károsítja otthonunkat és a termény, élelmiszer tárolására szánt helyiségeket. Jelentősen károsíthatja az elektromos vezetékeket, kábeleket, ugyanis szigetelésüket lerágja. Ezzel a tevékenységével sokszor okoz tüzet. Gyakran okoz kárt textíliában, szövetben, autónk műszerfalában és kárpitjában. Ha bárhol lát egérürüléket, azonnal hívjon szakembert. Teljes elszaporodásukat megelőzve kell kiirtani őket, gyors és precíz munkával!

Hol okoz gondot az egér?

Magánszemélyeknél:

A ház vagy a lakás bármely pontján megtalálhatjuk őket. Kedvelt helyeik az élelmiszertároló helyiségek, mint például az éléskamra és a konyha. Fészküket leggyakrabban a burkolatban, a padláson, a pincében vagy a farakásokban találjuk meg.

Élelmiszeripari egységeknél, irodaházakban, raktárépületekben, éttermekben és szállodákban:

Itt bárhol előfordulhatnak, de kedvelik a csendes, nyugodt környezetet. Ezekre a helyekre általában nem bevándorlással, hanem behurcolással kerülnek. A behurcolás akkor lehetséges, ha az üzletbe raklapon, vagy más egyéb göngyölegként érkezik az áru, ugyanis ezekben könnyen megbújnak az apró egerek. Tehát az egérirtás szükséges lehet otthonában, élelmiszeripari egységekben, pékségekben, irodaházakban, raktárépületekben, éttermekben és szállodákban. A legkisebb helytől a legnagyobb cégig megálltuk már a helyünket. Hívjon minket bátran, vagy kérjen árajánlatot: AJÁNLATKÉRÉS!
Az árajánlatot igénylés után , felvesszük Önnel a kapcsolatot a további információért, pontos egyeztetésért!

Amit érdemes tudni az egerekről:

Házi egér:

A házi egér az emberek közvetlen környezetében mindenhol megtalálható. Testhossza 7-10 centiméter, farka testhosszával megegyező. Testének tömege 30-35 gramm, egyedenként változó. Színe a sárgásbarnától a szürkésfeketéig változhat. Szőrzete meleget nyújt, képes arra, hogy hideg környezetben addig növessze, hogy ne fázzon. Tehát rendkívül jó a tűrőképessége. Akár egy fagyos hűtőházban is megél. Látása gyenge, szaglása viszont tökéletes. Hallása is nagyon jó, a 100 kHz-s hangokat is érzékeli. A házi egér társaival magas hangos kommunikál és az esetben is ezt teszi, amikor kölykeit keresi. Nedvesség nélkül is sokáig bírja, és bármilyen búvóhelyen megtelepszik. Nyáron réteken és mezőkön szállásozik, ősszel azonban lakóépületekbe, istállókba, ólakba, padlásokra költözik a hideg elől menekülve. Fészkeket építenek maguknak, amelyek papírból, forgácsból, szövetből készülnek. Este és éjszaka aktívak, napközben búvóhelyükön rejtőzködnek. Jól és gyorsan mászik, úszni is képes. Családokban élnek, szag alapján ismerik fel egymást. A házi egér nem halmoz fel élelemkészletet. Tápláléka sokrétű, szívesen fogyaszt magvakat, gabonafélét és mindenféle emberi élelmiszert. Akár a szappant is tudja élelemként hasznosítani és a kábelek szigetelését is megrágja, mellyel gyakran okoz tüzet. A házi egér veszélyes lehet az emberi szervezetre. Ürülékében számos fertőző baktérium található, amellyel megfertőzheti az emberi fogyasztásra szánt élelmiszert. Szemétben, hulladékban és szennyezett terepen mászkálnak, szőrükre rátapadnak a kórokozók, amellyel az élőlényeket és az élelmiszert is károsítják. A házi egér 2- 3 évig is élhet. 6 hetes korában már ivarérett. Rendkívül szapora állat, 20 napig vemhes, majd 7-10 utódot hoz világra.image007

Güzüegér:

A házi egérhez hasonló faj. Sokan azt állítják, hogy a házi egér és a mezei egér keresztezéséből jött létre. 5-8 centiméter hosszú, farka a testhosszánál rövidebb. Szőrzete szürke, hasa és lába fehér színű. Hasának színe teljesen elkülönül a hátától, a házi egérnél ez viszont átmenetes.A szabadban füvet, gabonát és rovarokat fogyaszt. Nyáron szénakazalban, odvakban él. Ősszel pedig a güzüegér család áttelelő helyet épít magának. Mindezt magokból, levelekből, növényi részekből, kukoricából és földből. A földkupacok átmérője akár 70 és 150 centiméter is lehet. Ezek a dombok nem táplálékraktárak, hanem búvóhelyek. Megvédi őket a csapadéktól és a rothadó növényi részek pedig melegen tartják őket a tél beköszöntével is.Táplálék és lakóhely hiányában beköltözhetnek kertes házakba, istállókba, raktárépületekbe és a házi egérével megegyező fészket alakítanak ki maguknak.A güzüegér vemhességi ideje 20-22 nap, egy alomban általában 4-8 utód található. Szaporodási időszakban többször is képesek utódok nemzésére.image008

Rágcsálóirtás az alábbi kerületekben:

 

Rágcsáló irtás Budapest l. kerület (Várkerület)
Rágcsáló irtás Budapest ll. kerület (Pesthidegkút)
Rágcsáló irtás Budapest lll. kerület (Békásmegyer, Óbuda)
Rágcsáló irtás Budapest lV. kerület (Újpest)
Rágcsáló irtás Budapest V. kerület (Belváros)
Rágcsáló irtás Budapest VI. kerület (Terézváros)
Rágcsáló irtás Budapest VII. kerület (Erzsébetváros)
Rágcsáló irtás Budapest VIII. kerület (Józsefváros)
Rágcsáló irtás Budapest IX. kerület (Ferencváros)
Rágcsáló irtás Budapest X. kerület (Kőbánya)
Rágcsáló irtás Budapest XI. kerület (Újbuda)
Rágcsáló irtás Budapest XII. kerület (Hegyvidék)
Rágcsáló irtás Budapest XIII. kerület (Angyalföld)
Rágcsáló irtás Budapest XIV. kerület (Zugló)
Rágcsáló irtás Budapest XV. kerület (Rákospalota,Pestújhely)
Rágcsáló irtás Budapest XVI. kerület (Rákosszentmihály,Sashalom,Cinkota,Mátyásföld)
Rágcsáló irtás Budapest XVII. kerület (Rákosliget,Rákoskereszttúr,Rákoscsaba,Rákoskert)
Rágcsáló irtás Budapest XVIII. kerület (Pestszentlőrinc,Pestszentimre)
Rágcsáló irtás Budapest XIX. kerület (Kispest)
Rágcsáló irtás Budapest XX. kerület (Pesterzsébet)
Rágcsáló irtás Budapest XXI. kerület (Csepel)
Rágcsáló irtás Budapest XXII. kerület (Budafok,Budatétény,Nagytétény)
Rágcsáló irtás Budapest XXIII. kerület (Soroksár)

Tájékoztatás a jogszabályi háttérről: KATTINTSON IDE!